Piercings en hun soorten sluitingen

Piercings, er zijn er vele soorten , maten en groottes van. Maar welke piercing is nu geschikt voor jou? Welke sluiting is handig, of welke sluiting is voor jou niet handig? We hebben alle soorten piercings eens even op een rijtje gezet met daarbij de 'gebruiks aanwijzing'.

- Multi functionele buigbare ringen


Bij het inbrengen van deze piercings word gebruik gemaakt van de 'open' buigbare gedeelte. Dit is mogelijk om op de open plek het ringetje iets opzij te buigen, de piercing te plaatsen, en vervolgens het ringetje weer opzij dicht te buigen. Hierdoor zal het ringetje op zijn plaats blijven zitten, en heb je geen gedoe met balletjes.

- Ball closer ringen


Bij het in brengen van deze piercing word gebruik gemaakt van een ball-closure systeem. Het balletje, wat klem zit tussen het ringetje, kun je er met een beetje druk tussen uit klikken. Dit is mogelijk doordat het balletje twee kleine kuiltjes bevat, waardoor het klem gaat zitten.
Wanneer je het ringetje op de gewenste plek hebt aangebracht, klik je het balletje weer tussen het ringetje. Je kan dit het makkelijkst doen door eerst een 'kuiltje' in het ringetje te laten vallen en daarna de ander er ook tussen te duwen.

Wij hebben op onze website een blog staan over dit onderwerp, wellicht heb je daar ook nog wat aan:
https://lmpiercings.nl/ball-closure-ring/

Ook heb ik nog even een filmpje voor je opgezocht, om je beeld bij het systeem te geven:
https://www.youtube.com/watch?v=xJu44StVGdg

- Horse shoe


Een horse shoe piercing is een piercing die een vorm van een hoefijzer heeft. Deze piercings hebben altijd aan 1 zijde een afdraaiend balletje, en soms zijn beide balletjes afdraaiend. Bij het inbrengen moet je aan 1 kant het balletje eraf draaien, de piercing plaatsen en het balletje er weer opdraaien.

- Segment ringen


Een segment ring is weer een ander soort piercing. Hierbij moet je een beetje denken aan een ball closer ring. Is het zo dat bij een ball closer ring een balletje zit, bij een segment ring is de ring soepel in zijn geheel. De werking is vrijwel hetzelfde, ook een segment ring werkt met een soort klik systeem. Hierdoor loopt het ringetje erg fijn door, en is het super glad en zie je geen storende oneffenheden. Wij adviseren bij een segment ring ook, na het verwijderen van het tussenstukje, de piercing te plaatsen en eerst de ene zijde terug te plaatsen om vervolgens de andere zijde ertussen te drukken.

Wij hebben even een filmpje voor je opgezocht, om beeld bij het systeem te geven:
https://www.youtube.com/watch?v=2YgG9UW9aIc

- Clickers


Clickers zijn ideaal om als piercing te gebruiken. Clickers zijn al bekend bij de oorbellen (denk hierbij aan de click ringetjes), maar zijn tegenwoordig ook veel in gebruik als gewone piercings zoals de septum of andere oorpiercings. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wij hebben even een filmpje voor je opgezocht, om beeld te krijgen bij het systeem:
https://www.youtube.com/watch?v=A9zQPfTRu8Y

- Inwendig schroefdraad


Inwendig schroefdraad betekend dat het schroefdraad op het balletje zit, en niet op het staafje. Het staafje is hol, en daarin is het schroefdraad verwerkt, dit is vooral handig met het terug plaatsen van het balletje nadat de piercing is geplaatst in de piercingholte.

- Push in


Push in piercings zijn ideaal omdat deze geen lastige kleine balletjes hebben die erop gedraaid moeten worden. Met een push in piercing geeft de naam zijn kwaliteit al prijs. Je kan met enige kracht het bovenste top eraf nemen, de piercing plaatsen, en vervolgens de top er weer voorzichtig op duwen. Ideaal dus.

- Uitwendig schroefdraad


Uitwendig schroefdraad is het systeem waar de meeste piercings mee uitgerust zijn. Je draait het balletje eraf, plaatst de piercing en vervolgens draai je het balletje weer op de piercing. Het schroefdraad zit aan de buitenkant, waardoor het plaatsen van de piercing wel gemakkelijker.

Welk sluiting heeft voor jou de voorkeur?
Laat het ons weten in een reactie, en wellicht kunnen wij hiermee kijken wat wij voor jou en ons assortiment kunnen betekenen.

Wil jij weten hoe de maten van de piercings gehanteerd worden? Neem eens een kijken op onze blog over afmetingen van de piercings !

Tips:
Lastig die kleine balletjes erop te draaien? Vraag een 2e persoon die jou zou kunnen helpen met het verwisselen van het sieraad. Ga ook nooit last minute nog moeilijke piercings wisselen, voorkom daarmee veel stress en onrust (tijd tekort). Als je ongeduldig bent of in tijdnood zit, zal het verwisselen zowiezo niet zo snel meewerken.

Plaats een reactie

Naam
Emailadres
Reactie