Piercings vs operaties

vaak denken we er gelukkig niet bij na, maar in sommige gevallen zullen je piercings (tijdelijk) verwijderd moeten worden. Het kan al gaan om een klein consult bij de tandarts of misschien toch voor een chirurgische ingreep in een ziekenhuis.  In sommige gevallen kunnen de metalen piercings vervangen worden voor een tijdelijke retainer en een ander geval zal de piercing toch echt verwijderd moeten worden voor een (korte) periode. In deze blog zal ik je uitleg geven wanneer en hoe je moet handelen.
 
Voor een gebitsfoto bij de tandarts zul je in enkele gevallen alle piercings in het hoofd hals gebied moeten verwijderen. Of staat je binnenkort een korte medische ingreep te wachten, of misschien wel een operatie.  Hoe dan ook, je specialist zal je altijd wijzen op eventueel aanwezige piercings. Dit kan zijn dat je ze moet verwijderen of dat de specialist een retainer geplaatst wil zien. Wat zijn je mogelijkheden in zulke situaties? En waarom is dit nu nodig? Ik zal je er meer over vertellen….

 

Metaal is…. Juist, een goede geleider

Specialisten zullen altijd vragen om je piercings, om de reden dat metaal een hele goede geleider is van elektriciteit. Hij zal je om deze reden adviseren om de piercings te verwijderen of een retainer te plaatsen. De werking van het apparatuur kan namelijk verstoord raken, en storingen geven op eventuele aanwezige metalen piercings.  In sommige ernstige gevallen kan het gepiercte lichaamsdeel zelfs onder spanning komen te staan tijdens de ingreep.  Al met al een aantal goede redenen waarom een arts of specialist je zal vragen om een piercing uit te doen.

 

Wanneer gaat veiligheid boven alles?

Veiligheid speelt vooral een grotere rol wanneer het gaat om een wat grotere ingreep.  Maar buiten boven benoemende redenen zijn er nog meerdere redenen waarom het verwijderen van een piercing uit voorzorg beter is. Zo kun je nagaan dat er altijd een risico is dat er iets of iemand achter de piercing kan blijven hangen. Dit kan al bij een lip of tongpiercing, denk hierbij aan een het aanbrengen van een beademingsslang. Of in andere gevallen met het blijven haken van kabeltjes, handschoenen of kleding van de specialist. Wanneer je in overleg met de specialist toch overeen bent gekomen om een retainer te plaatsen, is het om deze redenen misschien een goed idee om de piercing alsnog af te plakken met een pleister. Zo verklein je de boven benoemende risico’s.  Let vooral bij genitale piercings erop dat je deze verwijderd wanneer er een katheter geplaatst gaat worden, zo’n piercing is “op zijn zachtst gezegd” flink vervelend.

 

Retainers:

Retainers zijn een goede uitkomst, alleen zijn vele artsen en specialisten hiervan niet geheel goed van op de hoogte. Wij hebben diverse retainers in onze webshop, waaronder de bekendste de bioplast. Bioplast is een comfortabel materiaal wat ook nog eens flexibel is. Wanneer de hygiëne een nog grotere rol speelt, dan kun je het beste kiezen voor glazen retainers.

 

Wanneer ze er dan toch echt uit moeten….

Niet alles is te voorkomen, dus soms zul je er echt aan moeten geloven en zal de piercing er toch uit moeten. Overleg in zo’n geval altijd met je specialist of zij je willen helpen met het terug plaatsen van je piercing na de ingreep. Uit eindelijk staat de gezondheid toch voorop, en zul je wanneer er geen andere optie is toch vast wel tijdelijk afscheid kunnen nemen van je piercing.  Ik hoop dat deze blog je een beetje meer duidelijkheid heeft gegeven, maar wanneer je toch vragen hebt stel deze dan gerust. In onze webshop vind je goede retainers van bioplast. Indien je binnenkort een medische ingreep of operatie hebt, heel veel sterkte en beterschap gewenst!

 

Team lm-piercings.nl

Plaats een reactie

Naam
Emailadres
Reactie