Tongpiercing als sieraad! Hij blijft populair | LMPiercings

Vandaag gaan we de tongpiercing een keer onder de loep leggen. De tongpiercing blijft erg populair onder zowel de mannen als de vrouwen. Maar wat komt er allemaal bij een tongpiercing kijken, zijn er risico’s?Wat voor soorten sieraden kan ik als tongpiercing dragen, en hoe word een tongpiercing gezet. Zo behandelen we allerlei vragen die betrekking hebben tot de tongpiercing. Want extra informatie over je tongpiercing is nooit verkeerd.
 

 



Het zetten van een tongpiercing

 

Het zetten van een tongpiercing vereist nogal wat nauwkeurigheid en ervaring. Het is een van de meest gecompliceerde piercings, doordat je door veel spierweefsel pierct en je rekening met vele factoren moet houden. Zo heb je rekening te houden met de plek van de tong piercing. Hij mag niet te ver naar voren, omdat dit teveel schade geeft aan de tanden en kiezen. Te ver naar achter zit je met het frenulum (lipbandje) en je moet goed uitkijken waar de bloedvaten van de tong lopen. De tong kan de eerste week behoorlijk opgezet zijn, hierom heb je ook altijd een langere tongpiercing in tijdens de genezingstijd. Na genezing kan deze vaak kosteloos geruild worden voor een korter en definitief exemplaar.
 

Tongpiercing en je gebit

Meestal als de piercing goed is gezet dan zal deze niet tegen je tanden aantikken. Wel is het verstandig nadat de zwelling is afgenomen de piercing te verwisselen voor één met een korter staafje. Verder moet je er niet teveel mee spelen, en voorkomt een plastic staafje of een plastic balletje beschadiging aan je gebit. Echter blijft een tongpiercing altijd een “gevaar” voor je gebit omdat je tijdens het kauwen altijd het balletje tussen je kiezen kan krijgen.
 

 

De tongpiercing als sieraad

 

Tongpiercings zijn veelal rechte barbells. Een ringetje zou niet (vaak) voorkomen. Dit omdat een ringetje vaak te klein is, en je dan de tongpiercing te ver naar voren geplaatst moet hebben.  Standaard word er gepierct met een dikte van 1,6 mm en een staafje van 16 mm.
 
Tongpiercings zijn verkrijgbaar in  verschillende soorten materialen. Zo heb je de hypo allogene piercings als silicone en bio flex. Chirurgisch staal is altijd mooi en hoogwaardig gepolijst. Titanium is ook hypo allogeen, maar wordt tevens gebruikt als genezingspiercing. Een piercer zou ook altijd een titanium piercing zetten. Dit in verband met overgevoeligheid.
 
Bij lmpiercings hebben een groot assortiment aan kwalitatief goede tongpiercings voor een mooie prijs.
 

Directe nazorg van je tongpiercing

 

Nadat je eindelijk je tongpiercing hebt gezet begint gelijk je tong enorm te zwellen. Kleine slokjes koud water zorgt ervoor dat je de zwelling koelt en minimaliseert. Verder werkt het koude water verkoelend en verzachtend. Na de eerste week zou de zwelling afnemen, en na een maand of twee is de tongpiercing meestal geheel genezen. In deze periode kan vooral de eerste week je tong nogal beurs aanvoelen, en kan er zo nu en dan nog beetje bloed vrijkomen. Ook kan er witte afscheiding uit de piercingsholte komen. Dit is normaal, en gebeurd bij vrijwel alle nieuwe piercings. Echter is er normaal een korstvorming, maar door het speeksel in de mond ontstaat er daar geen korst.  
 
Hopelijk heb je deze extra informatie als handig ervaren. Mis je wat, of heb je ondanks nog vragen neem dan gerust contact met ons op.
 
Team

 

Plaats een reactie

Naam
Emailadres
Reactie