De Daith piercing, de piercing die met de dag populairder wordt. Deze unieke oorpiercing wordt vaak gezet wanneer je last hebt van migraine en/of hoofdpijn. Wat is de Daith piercing en helpt de Daith piercing nou echt tegen migraine? Je leest het in deze blog!
Hoe is de Daith piercing ontstaan?
De Daith piercing is voor het eerst gezet in 1992 door Erik Dakota. Het woord “daith” is afgeleid van het Hebreeuwse woord “da-ath” wat kennis en verzoening betekent. De piercing is zo gezet dat de piercing als een beschermend filter werkt en zo alle onzin en onwaarheden uit het oor houdt.
Waar wordt de Daith piercing gezet?
De Daith piercing wordt gezet in het stukje kraakbeen net boven de gehoorgang in de verste rand van het kraakbeen, net boven de tragus piercing.
Hoe wordt de Daith piercing gezet?
De Daith piercing wordt gezet met een 1.2 mm naald. Er zijn diverse technieken voor het zetten van de piercing. Als sieraad wordt vaak een ringetje met een dikte van 1.2 mm gebruikt. Vaak kan het sieraad niet dikker omdat mensen niet voldoende weefsel hebben. Per oor is dit verschillend, bij ons in de winkel kunnen wij dit perfect voor je beoordelen.
“Doet de Daith piercing pijn tijdens het zetten?” deze vraag krijgen wij heel vaak. Dit verschilt per keer. Vaak voel je dat er een gigantische druk wegvalt, dit is even een paar tellen vervelend. Het zetten van een piercing is nooit prettig, het staafje gaat namelijk door kraakbeen heen. Toch is dit vaak even de spanning. De meeste keren horen wij dat het achteraf heel erg mee viel en dat ze dit veel eerder hadden moeten doen. Na het piercen is de pijn vrijwel direct weg.
Daith piercing en Migraine
Iedereen die wel eens migraine heeft, weet hoe hels de hoofdpijn tijdens een aanval kan zijn! Een aanval kan een halve dag tot drie dagen duren. De pijn die je ervaart is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Meer dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft jaarlijks migraine.
Er wordt beweerd dat de Daith piercing helpt tegen deze migraine aanvallen. Volgens de regels van acupunctuur zitten er op de plek waar de Daith piercing wordt gezet drukpunten, die bij de juiste stimulatie, hoofdpijn en migraine kunnen verlichten. Het is niet bewezen of dit bij iedereen het geval is. Veel mensen geven aan dat ze na het zetten van de Daith piercing een duidelijke afname zagen van de klachten. Officieel is er medisch gezien geen bewijs of dit ook daadwerkelijk klopt. Dus of de Daith piercing jou echt kan helpen om van je migraine of hoofdpijn te komen kunnen wij niet zeggen, maar één ding is zeker: De Daith piercing is een bijzondere en hele mooie piercing. Reden genoeg om hem te laten zetten.
Genezing van de Daith piercing
Uiteindelijk is elke piercing die je zet medisch gezien het zelfde als een open wond en een open wond moet genezen. Zo ook de Daith piercing. Een Daith piercing blijft een kraakbeen piercing, voor een kraakbeen piercing staat een genezingstijd van zes tot negen maanden. Het duurt lang, maar het is het uiteindelijk allemaal waard.
Tijdens de genezing moet je natuurlijk zo min mogelijk aan de piercing komen, kan je de piercing niet wisselen en kan je niet gaan zwemmen of naar de sauna gaan.
Als nazorgmethode raden wij je aan om zoutspray voor je piercing te gebruiken. Over het algemeen zal je piercing prima genezen bij het gebruik van zoutspray één keer per dag. Wij raden wel vaak aan om dit, vooral in het begin, twee of drie keer per dag te gebruiken.
Kan je op je oor slapen met een Daith piercing?
De meeste mensen die bij ons langskomen voor het zetten van de Daith piercing hebben de vraag of ze kunnen slapen op het oor waar de Daith piercing wordt gezet. Je zal maar even vergeten dat je de piercing hebt en in bed op dat oor draait. Wanneer de Daith piercing goed is gezet dan zit de piercing lekker verstopt en plat tegen je oor aan. Gelukkig, omdat het ringetje behoorlijk verstopt zit voel je er vrijwel niets van. Meestal kan je dezelfde avond nog liggen op het oor waar de Daith piercing is gezet.
Welke sieraden passen bij de Daith Piercing
Je bepaalt natuurlijk zelf wat voor ringetje je uiteindelijk door je oor wilt, maar zoals je waarschijnlijk wel weet wordt er bij een piercingshop eerst gepiercet met een standaard sieraad. Het is een kwestie van smaak.
Na de genezingsperiode kun je kiezen voor ball closure, ringetje, horseshoe of een banaantje. Bij LMPiercings hebben wij Daith piercings in de volgende materialen: chirurgisch staal, bio plast, gold plated, titanium en 14kt goud. Benieuwd naar wat wij in onze shop te bieden hebben? Je vindt onze collectie Daith piercings hier.
reacties op “Alles wat je moet weten over de Daith Piercing | LMPiercings”