Piercing PinterestPiercings online kopen
Klanten beoordelen ons met een 9.7

Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

 

Piercings zijn natuurlijk harstikke leuk! Maar er zitten echter ook wat kleine risico’s aan verbonden. Zo heb je bijvoorbeeld de kans om een kraakbeenbultje te krijgen bij een piercing in het kraakbeen. Een kraakbeenbultje is een soort vervelend vochtbultje dat kan komen na het piercen in het kraakbeen. Gelukkig is dit snel te genezen, maar voorkomen is beter!

 

Kraakbeenpiercings hebben een langere genezingsperiode dan oorbellen in je oorlel. Kraakbeen is namelijk opgebouwd in verschillende lagen en de doorbloeding is anders dan, in bijvoorbeeld, je oorlel. In het kraakbeen zelf zijn geen bloedvaten aanwezig, deze zitten in het weefsel er omheen. Het kraakbeen wordt voornamelijk gevoed door het huidweefsel er omheen. Het is een gevoelig gedeelte van je oor, dus daarom is het belangrijk dat het piercen van het kraakbeen gebeurt bij een goede, betrouwbare piercer die ervoor zorgt dat het schoon gebeurt met een hele scherpe naald. Dit is ook voor jou het beste, hoe scherper de naald, hoe minder je ervan verneemt.

Piercing

Heb je je piercing nou bij een niet zo’n betrouwbare piercer laten zetten of maak je je zorgen of je piercing wel goed is gezet? Dan kan jezelf even kijken of je staafje wel lang genoeg is, het kan namelijk zo zijn dat je staafje van je piercing te kort is. Hierdoor raakt het snel ontstoken omdat het geen ruimte krijgt om te zwellen. Het verstandigst is dan om even bij een betrouwbare piercer langs te gaan en het staafje te laten vervangen door een langere.

Als je oor helemaal warm wordt op de plek van de piercing, het stinkt en het veel pijn doet, is het verstandig om even naar je huisarts te gaan.

Nu is natuurlijk de vraag; Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen? Hier zijn de volgende oplossingen voor:

  • Probeer er zo min mogelijk aan te zitten;

  • Spray er twee keer per dag zoutspray op;

  • Zorg ervoor dat er zo min mogelijk zeep op komt tijdens het douchen, en zorg ervoor, als er zeep opkomt, dat je het goed afspoelt met water;

  • Probeer er niet op te liggen tijdens het slapen;

  • Probeer een Silicone Healing Disc. Een silicone disc helpt de druk te verdelen, en is minder scherp voor de wond;

  • Als je lang haar hebt, probeer het zoveel mogelijk vast te dragen. Zo voorkom je dat je haar achter je piercing blijft haken;

  • Drink genoeg water!! Dit bevorderd de genezing van je piercing.

 

Als alles goed gaat, is de genezingsperiode van een kraakbeenpiercing ongeveer 6 – 8 weken.
 

Kom je er nou nog niet uit na onze tips? Maak dan een afspraak bij ons en kom langs! Dan helpen wij je erbij

reacties op “Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Simone op zaterdag 21 mei 2022 om 8:57

Hi!

Ik heb een paar weken een neuspiercing (staafje) en sinds een tijdje heb ik een heel lelijk hard bultje boven mn piercing die niet weggaat, ik spoel het met zeezout water en spoel het goed onder de douche. Maar verder blijf ik ervan af want dat word me aangeraden. Het bultje word steeds groter en kleiner, op dit moment word het steeds groter en is t groter dan mn piercing zelf, het is echt heel lelijk en ik weet me geen raad meer.. na t zeezout moet je t goed na spoelen toch? Omdat ik lees dat jullie als advies zeezout sprayen geven. Hebben jullie tips voor me? Ik schaam me ervoor.

Gr Simone
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Emelda LMPiercings op maandag 23 mei 2022 om 10:31

Beste Simone,

Bedankt voor je reactie op onze blog. Wat vervelend dat je een bultje hebt waar je niet van af komt.
Ten eerste is wat je doet al goed, alleen zou ik adviseren na het spoelen met zeezoutwater niet meer na te spoelen. Het is de bedoeling dat je het er op sprayt zodat het z'n werking kan doen (Zout onttrekt wondvocht).

Ten tweede zou ik je aanraden om healing disc te gaan gebruiken in combi met een 0.8x8mm staafje(labret met een platte achterkant) en dan met een healing disc aan de voorkant.
Hierbij de piercing waar wij zelf ook mee piecen: lmpiercings.nl/piercing-push-in-cz-steen-0.8x8-wit/
Deze zou je goed in combi met een healing disc kunnen gebruiken :)

Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord en mocht je nog wel vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
LMPiercings, Emelda
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Eline op zaterdag 30 juli 2022 om 20:58

Hoi! Ik heb mijn neuspiercing nu 1,5 jaar en heb nog steeds een vochtbultje die maar terug blijft komen. Ik heb alles al geprobeerd, heb in het begin altijd een zoutbadje gebruikt, toen een zoutspray, heb ook nog een paar maanden wat hardnekkigers geprobeerd (tea tree olie, eerst als badje en toen puur) en gebruik nu nog steeds dagelijks sterilon. Een healing disk doet helaas niks voor mijn neus...

Heb wel al eerder gewisseld van staafje, maar dit is nu al langer dan een half jaar geleden en nog steeds irritatie. Niks doen helpt ook niet, dan komt het bultje alleen groter terug. Het is nu een duidelijke irritatie en ben echt ten einde raad...

Help? :(

Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Emelda LMPiercings op dinsdag 02 augustus 2022 om 9:35

Beste Eline,

Bedankt voor je berichtje.
Wat vervelend dat je er al zo lang zo'n last van hebt...
Sterilon zou ik echt zeker afraden omdat dat heel agressief voor de wond, een wond op bijvoorbeeld je arm laat je ook niet genezen met sterilon namelijk. En ik weet niet hoe je dat aan brengt maar ik zou ook niet met wattenstaafjes gaan werken want die geven pluisjes af en die kunnen in de wond terecht komen en daardoor kun je ook weer een ontsteking of bultje krijgen.
Ook weet ik dat je al healing disc heb geprobeerd maar in combi met welke piercing? De disc moeten namelijk wel hun druk kunnen uitoefenen en als de piercing te los zit of de healing disc niet strak tegen de bultjes aan doet het namelijk ook niet veel. Wij raden healing disc aan in combinatie met deze piercing: lmpiercings.nl/piercing-push-in-cz-steen-0.8x8-wit/ die hebben wij ook in het goudkleurig met wit steentje. Ook is het materiaal heel belangrijk, dat je titanium gebruikt!! Dat is hypoallergeen en ook waar mee gepiercet wordt. Mocht je chirurgisch staal gebruiken kan je er ook last van hebben omdat er nikkel in zit..
Daarnaast gewoon echt afblijven, niet draaien of bewegen want dan haal je de wond van binnen weer open, blijven sprayen met zoutoplossing met tea tree en na het douchen goed na spoelen zodat er geen zeepresten achter blijven.
Wij geven deze bovenstaande adviezen ook altijd in de winkel bij klanten met klachten en wij hebben nog niet eerder gehad dat het niet hielp..

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje goed heb kunnen helpen, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

Met vriendelijke groet,
LMPiercings, Emelda
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Noa op donderdag 08 september 2022 om 19:22

Hoi. Ik heb sinds 4 maanden een helix piercing. Het is een knopje met een diamantje. Ik krijg onder de piercing aan de voorkant een bultje en aan de achterkant. Ik ben langs mijn piercer geweest en die zegt dat ik het vocht eruit moet laten lopen door m bijvoorbeeld door te prikken. Alleen op internet zie ik dat je dat juist niet moet doen. Ik weet dus niet of ik het bultje nou moet doorprikken of niet. Het bultje doet trouwens geen pijn en ik maak m nu iedere dag schoon met een zoutoplossing.
Maar de vraag is dus moet ik het zo laten en afwachten of echt doorprikken?
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Leon - LMPiercings op vrijdag 09 september 2022 om 14:40

Goedemiddag Noa,

Heel goed dat je even een berichtje stuurt. Je kunt het beste een healingdisk aan de voor en achterkant plaatsen.

Zie hier: LMPiercings.nl/silicone-healing-discs/

Deze zal de bultjes langzaam wegdrukken en binnen 1 a 2 weken zal het bultje dan weg zijn bij je piercing.

Je mag natuurlijk ook altijd even bij ons langs komen zodat wij deze voor je kunnen plaatsen. (Wij zitten in Coevorden)
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door -- op zondag 11 september 2022 om 21:07

Goedenavond,

Sinds 8 weken heb ik nu een daith piercing. Ik begin aan de onderkant van mijn piercing een grote dikke (vocht?)bult te krijgen. Voor mijn idee wordt deze steeds groter? Ik spray mijn piercing dagelijks in met zoutspray (tea tree) en spoel dit na een kwartier uit onder de douche. Dit omdat ik de piercing zelf niet zie zitten en dus niet kan zien wat / hoe ik het verzorg. Wel maak ik vaak een foto van m'n daith piercing om zo beetje op de hoogte te blijven van het proces.

Mijn vraag is; hoe kan ik mijn piercing het beste blijven verzorgen en hoe kom ik van die lelijke buld af?
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Lotte LMPiercings op maandag 12 september 2022 om 11:13

Goedemorgen,

Wat vervelend dat je een grote bult hebt bij je daith piercing! :(
Goed dat je er al dagelijks zoutspray op doet. Dit hoef je eigenlijk niet af te spoelen en mag je wel gaan verhogen naar 3 keer per dag sprayen. :)
Daarnaast adviseer ik je om er naast de zoutspray ook healing olie op te sprayen.

Je mag mij wel een foto via de mail sturen van de bult, dan kan ik eventjes kijken of het ook nog verstandig is om een healing disc te plaatsen.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zie je mail graag tegemoet. :)

Met vriendelijke groet,

Lotte
Team LMPiercings
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Lo op dinsdag 25 oktober 2022 om 15:30

Hallo
Mijn dochter heeft een neusvleugel piercing en aan de boven kant zit een bultje/wondje naast de opening van het gaatje. Op advies sprayen we nu 3x perdag zoutoplossing erop. Daarna haal ik de korstvorming weg om de piercing heen met een nat wattenstaafje en vervolgens de zoutspray erop. De een zegt je moet die momenten goed draaien omdat het anders vast kan groeien (huisarts) omdat ze pas 12 is. De ander zegt weer niet aankomen. Ik weet even niet wat ik nu moet doen maar tot nu toe is het nog niet beter geworden helaas
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Emelda LMPiercings op woensdag 26 oktober 2022 om 11:42

Beste Lo,

Bedankt voor je berichtje.
Wat vervelend dat het maar niet weg wilt en niet wilt genezen.
Het 3 keer sprayen met zoutoplossing is zeker een aanrader om te doen.
Wel zou ik stoppen met het weghalen van de korstjes en het gebruik van een wattenstaafje. Je moet het zo zien dat je een wond op je arm ook niet laat genezen door constant de korst eraf trekken want dan vorm je littekenweefsel dus gewoon lekker laten zitten en weken onder de douche :)
Wattenstaafjes pluizen, als die pluisjes loskomen en in de wond terecht komen kan dit gaan ontsteken.
Draaien ook zeker NIET doen! Je moet het zo zien dat de neus een gat heeft gekregen. Die probeert nu het gat te dichten door een tunnel aan de binnenkant om de piercing heen te maken. Als je blijft draaien, draai je die tunnel van binnen weer kapot waardoor je lichaam weer aan het werk moet om de tunnel te dichten.
Dus afblijven, 3x per dag sprayen en na het douchen goed naspoelen zodat er geen zeepresten achterblijven.
Ook zou er eventueel een healing disc geplaatst kunnen worden zodat die disc druk kan uitoefenen en de bult weg kan drukken. Met healing disc is de bult na 1 a 2 weken weg en kun je deze weer wel halen.
Ook is het belangrijk dat er titanium piercing in zit omdat dit hypoallergeen is en geen nikkel bevat.
Wij gebruiken vaak deze combinatie:
lmpiercings.nl/silicone-healing-discs/
lmpiercings.nl/piercing-push-in-cz-steen-0.8x8-wit/
Mocht je nog wel vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
LMPiercings, Emelda
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door . op donderdag 17 november 2022 om 21:09

Hoi!

Eind augustus heb ik een daith laten zetten (niet bij jullie!) en deze heelt lastig. Nu heb ik sinds een week of 2 wat ik denk een vochtbultje erop. Soms komt er ook wat helder vocht uit de opening van de piercing. Helaas wordt het bultje steeds groter. Er zit nu een 3/4 ringetje in (balletjes aan de uiteinden) en daarmee heeft de piercing veel ruimte om te bewegen..
Na het lezen van jullie tips eerder gegeven ben ik gaan kijken. Ik heb hier namelijk easy piercing zoutoplossing spray. Echter staat er op de verpakking ‘afspeelbaar en niet direct op piercing spuiten’?

Hebben jullie goede tips om dit te behandelen?
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Sophia op woensdag 23 november 2022 om 4:54

Ik heb 3 jaar een Industrial piercing, sinds een aantal maanden heb ik een bultje achter de piercing aan 1 kant. Dit lijkt geen vocht, maar eerder wild vlees. Wat kan ik hier aan doen en gaat dit überhaupt ooit nog weg?
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Emelda LMPiercings op woensdag 23 november 2022 om 11:40

Beste Sophia,

Bedankt voor je reactie op onze blog.
Normaal als het een 'verse' piercing is geven wij aan het te proberen met healing disc, het is de moeite waard om het te proberen.
Maar mocht dit niet werken zou ik je aanraden na de huisarts te gaan, die zouden je daar verder mee kunnen helpen :)

Hopelijk heb ik hiermee je vraag kunnen beantwoorden en mocht je nog vragen hebben hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
LMPiercings, Emelda
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Gaël op donderdag 29 december 2022 om 1:08

Hoi

Heb nu ruim 1 jaar een Helix. Flink alles gedaan zoals het moest: zoutoplossing, eraf gebleven, zo'n disc laten zetten, meer dan half jaar gewacht voor een ringetje te zetten. Desondanks heb ik van het begin tot nu vochtblaasjes, en ik geraak er echt niet vanaf... Elke dag nog houd ik er zoutoplossing op. Is dit permanent? Wat kan ik nog meer doen, na 1 jaar .. het is ook vrij gevoelig door die blaasjes... ;(
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Emelda LMPiercings op donderdag 29 december 2022 om 11:39

Beste Gaël,

Bedankt voor je reactie op onze blog.
Normaliter zouden de healing disc met 2 weken het bultje weg moeten drukken. Weet niet of je de healing disc bij ons hebt laten plaatsen? Want het staafje moet niet te lang zijn omdat er dan ruimte over blijft. Het staafje moet qua lengte goed zitten dat als je aan de voor en achterkant een healing disc plaatst deze er wat strakker tussen zit zodat de healing disc de bedrukking kunnen uitoefenen :) Voor de rest is het belangrijk dat je er wel een titanium piercing in hebt. Maar verder dan dat zou ik je ook niet kunnen adviseren omdat je zoals je aangeeft er al alles aan gedaan hebt.

Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je nog vragen hebben hoor ik dat graag :)

Met vriendelijke groet,
LMPiercings, Emelda
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Larissa op maandag 02 januari 2023 om 10:01

Hallo,

Ik heb nu sinds bijna 2 maanden aan beide kanten een daith piercing, nu heb ik aan één kant denk ik een vochtbultje bij mijn piercing en heb hier ook best veel last van dit bultje zit er nu toch al 3 weken .Ik laat het door mijn vriend goed schoonmaken omdat ik het zelf niet zie zitten. Wat kan ik nu nog het beste doen omdat ik gewoon best veel last ervan heb
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Emelda LMPiercings op maandag 02 januari 2023 om 12:02

Beste Larissa,

Bedankt voor je reactie op onze blog.
Wat vervelend dat je een vochtbultje hebt bij 1 van de daith piercings. Wat ik zou aanraden omdat je er zo veel last van hebt is om even healing disc te gaan gebruiken die het bultje weg kunnen drukken. Ik weet niet of je er ringetjes in het zitten maar healing disc wordt gebruikt in combi met een gebogen barbell. Verder ook echt van afblijven, sprayen en goed met water spoelen. Ik weet niet hoe je de piercing schoon maakt maar als je er aan gaat zitten om het schoon te maken komt er weer veel wrijving waardoor je een vochtbultje kunt creëren namelijk. Alleen zoutoplossing erop sprayen is eigenlijk al voldoende. Ik weet niet of je deze door ons hebt laten zetten of ergens anders?
Je bent ook welkom in onze winkel (in Coevorden) om door ons er naar te laten kijken natuurlijk.
lmpiercings.nl/rook-piercing-titanium-rond-basis/
lmpiercings.nl/silicone-healing-discs/

Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag :)

Met vriendelijke groet,
LMPiercings, Emelda
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door Larissa op donderdag 05 januari 2023 om 10:54

Hallo,

Ik heb nu sinds bijna 2 maanden aan beide kanten een daith piercing, nu heb ik aan één kant denk ik een vochtbultje bij mijn piercing en heb hier ook best veel last van dit bultje zit er nu toch al 3 weken .Ik laat het door mijn vriend goed schoonmaken omdat ik het zelf niet zie zitten. Wat kan ik nu nog het beste doen omdat ik gewoon best veel last ervan heb
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door LMPiercings op vrijdag 06 januari 2023 om 9:27

Beste Simone,

Wat vervelend dat je een kraakbeenbultje hebt.

Als je zoutwater spoelt en daarna direct onder de douche na spoelen dan gaat het er direct weer af. Beter is een zoutoplossing spray met trea tree olie te nemen, deze enkel erop sprayen en verder af te blijven.
lmpiercings.nl/zoutoplossing-spray-met-tea-tree/

Wat een andere mogelijkheid is om de Piercing Healing kit te gebruiken, dat is de zoutoplossing spray met trea tree olie en een healing olie erbij, zie hier: lmpiercings.nl/piercing-healing-kit-zoutspray-tea-tree-healing-oil/

Dan kun je deze 2 afwisselen met gebruik namelijk.

Mocht het dan na een poosje nog niet weg gaan, is er nog een oplossing en dat is de healingdisk gebruiken.
lmpiercings.nl/silicone-healing-discs/

Hopelijk is het zo snel over en heb je hier geen last meer van.

Met vriendelijke groet,
Leon
LMPiercings
Hoe kom je van je kraakbeenbultje af na het piercen?

Door LMPiercings op vrijdag 06 januari 2023 om 9:37

Beste Larissa,

Wat vervelend dat je een bultje bij je piercing hebt.

Je geeft aan dat je vriend het schoonmaakt, ik vermoed dat hij dit doet met een wattenstaafje of iets, dat is NIET goed.
Want om het moment dat hij dit doet drukt hij steeds tegen de piercing aan en wordt het alleen maar erger.

Het beste is om enkel de zoutoplossing met tea tree te gebruiken, erop te sprayen en af te blijven.
Deze: lmpiercings.nl/zoutoplossing-spray-met-tea-tree/

Wat een andere mogelijkheid is om de Piercing Healing kit te gebruiken, dat is de zoutoplossing spray met trea tree olie en een healing olie erbij, zie hier: lmpiercings.nl/piercing-healing-kit-zoutspray-tea-tree-healing-oil/

Dan kun je deze 2 afwisselen met gebruik namelijk.

Mocht het dan na een poosje nog niet weg gaan, is er nog een oplossing en dat is de healingdisk gebruiken met een banaantje piercing erin, zodat deze goed druk geeft.
Healingsdisk: lmpiercings.nl/silicone-healing-discs/
Piercing kan in bv 8mm of 10mm, dat weet ik niet wat bij jou past.
8mm: lmpiercings.nl/piercing-titanium-rond-basis/
10mm: lmpiercings.nl/wenkbrauwpiercing-titanium-rond-basis/

Je mag natuurlijk ook altijd langs komen bij ons zodat wij het even voor je kunnen doen en kunnen bekijken.

Met vriendelijke groet,
Leon
LMPiercings

Plaats een reactie

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze privacy policy en cookie pagina
SLUITEN