Piercings complicaties komen vaker voor dan je denkt, neem de piercing complicaties niet te licht op. Zorg dat je de risico's en veiligheidsvoorschriften kent en zorg voor goede nazorg.
Piercings van oren tot lippen tot navelpiercings zijn erg populair. Maar ze dragen ook complicatie risico's met zich mee.
Zorg dat je weet hoe je een piercing het beste kunt beschermen tegen infecties en weet hoe het genezingsproces werkt.
Ken de risico's
Een piercing is een juweel dat je kunt aanbrengen in een opening van je oor, neus, wenkbrauw, lip, tong of ander lichaamsdeel, meestal wordt dit gedaan zonder een verdoving.
De piercing in je oorlel is over het algemeen minder riskant dan andere lichaams piercings, maar bij elke soort piercing heb je risico's tot complicaties, waaronder:
-
Allergische reacties Sommige piercing, vooral gemaakt van nikkel kunnen allergische reacties veroorzaken.
-
Orale complicaties. Piercings in de tong kunnen de tanden en tandvlees beschadigen. Bij een nieuwe tongpiercing kunnen zwellingen problemen opleveren met kauwen en slikken en soms zelfs de adumhaling belemmeren.
-
Huidinfecties Een huidinfectie die roodheid, pijn, zwelling of een pus-achtige ontlading kunnen veroorzaken is mogelijk na het plaatsen van een piercing.
-
Andere huidproblemen Piercing kan leiden tot littekens dit wordt veroorzaakt door een overmatige groei van littekenweefsel.
-
Besmette ziektes Als je een piercing laat zetten let dan goed op dat het piercingapparaat niet is gebruikt. Je kunt hierdoor verschillende ziektes oplopen zoals hepatitis B, hepatitis C, tetanus en HIV.
-
Scheuren Piercings kunnen blijven haken zodat je huid uitscheurd, dit gebeurd natuurlijk per ongeluk maar kan erg pijnlijk zijn.
Behandelen van een allergische reactie, infectie of ander huidprobleem bij je piercing moet behandeld worden.
Zorg dat je er klaar voor bent
Voor je een piercing laat zetten, denk hier heel goed overna. Bedankt op welke plek je de piercings wilt hebben en of je het dan eventueel kunt bedekking met kleding, dit kan soms een eis zijn op de werkvloer.
Als je niet zeker bent om een piercing te laten zetten, niet doen. Je moet echt 100% achter je beslissing staan zodat je achteraf geen spijt hiervan krijgt. En zet een piercing nooit onder invloed van alcohol of drugs.
team
reacties op “Piercings: Hoe voorkom je complicaties”
Door Bertie Nix op zondag 30 augustus 2015 om 20:35