Piercings tijdens de lente, wat voor invloed heeft het weer op het dragen van je piercing? Zeker nu het lente seizoen volop van start is gegaan is het geen overbodige luxe om wat extra informatie te geven over het gebruik van piercings in het lente seizoen.
De lange donkere winterdagen beginnen achter ons te gaan liggen, de klok ik weer naar de zomertijd verzet de mooie fluitende vogels en vroege ochtendzon komen meer en meer tevoorschijn. Het is LENTE. Een mooi jaargetij voor vele mensen, die graag van de eerste vroege zonnestralen willen genieten, weer actief worden door al die vitamine D, maar vooral impulsief worden.
Het piercen
Piercings in de lente, waar het weer grote invloed op heeft, is zeker een reden om eens bij stil te staan. Zeker wanneer je piercingsholte nog niet volledig is genezen.
Onderzoeken laten duidelijk een groei aan nieuwe piercings zien in het voorjaar. Mensen hebben weer zin om met de eerste zonnestralen naar buiten te gaan, en laten impulsief een leuke nieuwe piercing zetten. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar soms wordt er vergeten vooruit te kijken. Zo kan het zijn dat wanneer je een navelpiercing neemt, je ca 6 tot 9 maanden niet mag zwemmen in chloorwater in verband met de genezing van je piercingsholte.
Het is dus belangrijk om daaraan te denken, en soms ervoor te kiezen deze piercing direct na je vakantie te laten zetten. Het is namelijk van essentieel belang goed met de genezingsperiode om te gaan, om afstoting, ontstekingen en eventuele littekens te voorkomen.
Zo hebben we al eens een blog geschreven over het schoonhouden van je piercing. Wil jij van het zomer lekker zwemmen, bedenk dan of het slim is om juist nu die ene piercing te nemen!
Organische materialen van je piercingssieraad
Lmpiercings.nl heeft ook een assortiment aan organische piercings. Hierbij moet je denken aan piercings van hout, steen, bot of glas. Deze materialen zijn namelijk zeer afhankelijk van omgevingsfactoren zoals temperatuur of vochtigheid. Dit kan los van elkaar gezien worden, maar ook in combinatie.
Organische materialen kunnen namelijk reageren op vocht, denk bijvoorbeeld aan hout dat kan uitzetten wanneer het vochtig wordt. Maar wanneer het weer zal drogen, krimpt het hout weer en kan het gaat barsten. Dit kunnen micro kleine scheurtjes zijn, maar dit zal de piercingsholte niet ten goede komen. In die scheurtjes kunnen bacteriën gaan zitten, die kunnen leiden tot ontstekingen.
Bij piercings van glas kan het zo zijn, dat deze door de temperatuur zodanig kan opwarmen dat deze schade kan geven aan de piercingsholte. Of terwijl, je piercingsholte kan verbranden door de hitte die vrijkomt van glas (glas houdt de warmte goed vast, en geleid erg goed). Houdt hier rekening mee, en handel voordat je pijn ervaart. Vaak ben je dan namelijk te laat, en zal je de piercingsholte eerst moeten laten genezen weer. Dit wil je voorkomen.
Wat te doen
Wat moet je nu doen, als je piercing (sieraad) toch nat is geworden? Eigenlijk heel simpel, vooral bij hout is het slimmer om een nieuwe piercing (sieraad) aan te schaffen. Houten piercings kan je beter met speciale oliën onderhouden, die je veelal bij de piercingshops kan verkrijgen. Dit kan je levensduur van je organische piercings vergroten.
Hopelijk dat je van deze blog wat hebt geleerd, en heb je eventuele aanvullingen voor deze blog, tips of ideeen meld ons deze in een comment hier beneden.
Groetjes,
LMpiercings
reacties op “Piercings tijdens de lente”