Piercing PinterestPiercings online kopen
Klanten beoordelen ons met een 9.7
Welke piercing past bij mijn gezicht?

Welke piercing past bij mijn gezicht?

Het laten zetten van een piercing kan een spannende maar ook een belonend gevoel geven. Maar voordat je een piercing wil laten zetten, wil je zeker weten dat je geen spijt krijgt van je nieuwe aanwinst. Hiervoor is het belangrijk om er eentje uit te kiezen die bij jou past, en waar jij je prettig bij voelt. Je neemt een piercing voor jezelf, niet voor een ander. Leer de basisrichtlijnen om te bepalen hoe je deze grote beslissing maakt, en lees specifieke tips over de voor- en nadelen van alle soorten piercings.

piercings kopen online bij LMPiercings
 

Methode 1: Brainstormen

 • Bedenk hoe zichtbaar de piercing is. Een oor- of gezichtspiercing is (zeer) goed zichtbaar, die je niet altijd goed kan verdoezelen. Dit kan soms een probleem bij op school of op het werk (of het vinden van werk). Houdt hiermee rekening als je een piercing neemt, dat je deze niet uit hoeft te doen. Als je die mooie piercing toch erg graag wil, bedenk dan dat je deze tijdelijk bedekt, dit kan al vrij simpel met een pleister.

 • GeFake piercings bij LMPiercingsbruik een fake-piercing. Een tijdelijke (of terwijl een fake piercing) piercing kun je met een clip on systeem gemakkelijk vastzetten op de plaatst waar je overweegt een piercing te laten zetten. Op deze manier kan je eraan wennen. Kan je op de betreffende plaats geen clip-on systeem piercing krijgen, kun je een plak steentje of een plastic kraaltje met speciale huidlijm vastplakken.

  Het klinkt wellicht vreemd, maar op deze manier kan je jezelf van alle kanten bekijken. Laat jezelf er ook openbaar mee zien, en vraag de mening van anderen. Heb je aan het eind van de dag nog twijfels over de plek? Als dat zo is, kun je de stap herhalen door de piercing steentje op een andere plek te proberen.

 • Neem een foto. Neem van jezelf foto's vanuit allerlei posities om te bekijken hoe het eruit ziet. Je kan ook de foto in een foto bewerkingsprogramma zetten, en op die manier een piercing toevoegen aan je gezicht. Bekijk de foto, en beoordeel je eigen creatie.

 • Denk na over je gebreken. Wellicht denk je nu 'wat heeft dit met mijn piercing te maken'? Ja toch ….? Nou hoe vreemd het ook klinkt, je kunt een piercing gebruiken om de aandacht van wat jij als gebrek vindt af te leiden. Bijvoorbeeld een scheve neus kan je gemakkelijk verdoezelen door een mooie neuspiercing te dragen. Of vind je de wenkbrauwen niet mooi, dan doe je er een ringetje doorheen. Automatisch zal de aandacht daarheen gaan, maar je kan er ook juist voor kiezen om dan een tongpiercing te nemen. Kortom, denk na over je gebreken.

 • Neem geen overhaaste beslissing. Slaap er een nachtje over, voordat je besluit om een piercing te nemen. Blijf die fake-piercing vooral een tijdje gebruiken. Piercing hebben ook zorg nodig, zorg dus dat je het graag wil hebben!

 • Besloten? Kies je piercer. Ga naar een ervaren en gecertificeerde piercer. De beste persoon om vragen te stellen met betrekking tot je piercing is een piercer die is aangesloten bij de GGD. Deze piercings zijn officieel gecertificeerd en zeer deskundig.

 • Toestemming? Misschien ben je toestemming nodig van je ouders omdat je volgens de wet nog niet oud genoeg bent om zelfstandig de keuze te maken om een piercing te laten zetten. In deze gevallen moet je altijd even in gesprek gaan met je ouder(s). Onder de 16 jaar ben je toestemming van je ouder(s) nodig, en ben je zelfs jonger dan 12 jaar. Dan is het helemaal verboden om een piercing te laten zetten, ook met toestemming van je ouder(s)
   

Methode 2: Je oren laten piercen

 1. Oorbellen. Wist jij dat oorbellen ook tot de categorie piercings behoord? Toch is deze piercing heel normaal, misschien wel de normaalste van alle soorten piercings. Je ziet mensen met gaatjes in hun oren van kerkbijeenkomsten tot punkconcerten. Ook op de meeste scholen zijn gaatjes in je oorlel toegestaan, maar je kunt ze eventueel ook gemakkelijk onder je haar verbergen.
  Oorbellen online bij LMPiercings
  Voordelen oorbellen: Oorbellen zijn stijlvol en eenvoudig. Een gaatje in je oorlel wordt ook gezien als een goede piercing om mee te beginnen. Wil je wat anders, neem dan meerdere gaatjes in je oorlel. Ook kan je je oorlel oprekken voor een tunnel of plug piercing. Oorlel piercings zijn de enige piercing die ook bij kinderen onder de 12 jaar mogen worden gezet.

  Nadelen oorbellen: Gaatjes in je oorlellen zijn niet de spannendste keuze, vooral als je iets anders wil. Toch blijft het een goede introductie....

 2. Kraakbeenpiercings. Het kraakbeen bovenaan je oor (ook wel de helix genoemd) wordt vaak gepiercet. De helixpiercing is een veelzijdige piercing, en relatief pijnloos. Niet voor niets dat deze piercing een prima keuze is, en daardoor zeer geliefd is.

  Helix piercings online snel en gemakkelijk bestellen bij LMPIercingsVoordelen kraakbeenpiercings: Je prikt hier door dun kraakbeen, en de piercing in de oorschelp is gemakkelijk schoon te houden. Daarbij is de helixpiercing veelzijdig en gemakkelijk te combineren met andere piercings. Je kan in de helix bijvoorbeeld een leuk ringetje, hangertje of een gewone rechte stud dragen.

  Nadelen kraakbeen piercings: De piercing valt al iets meer op, al kun je het met bepaalde kapsels goed verberegen.

 3. De traguspiercing variant. De tragus piercing (het stukje kraakbeen voor de ingang van je oor) ziet eruit als een klein flapje. Hoewel het lastig is om de piercing daar te zetten, is het wel apart. Net even wat unieker dan een helixpiercing

  Gemakkelijk en snel online een tragus piercing bestellen bij LMPIercingsVoordelen tragus piercing: Deze wat ingewikkelde piercing valt op. Een klein, smaakvol knopje of ringetje in de tragus kan een statement zijn. Het doet wel iets meer pijn, maar daarmee kun je laten zien dat je veel kunt verdragen.

  Nadelen traguspiercing: Omdat dit stukje kraakbeen wat dikker is, doet het zetten van de piercing meer pijn. Tussen de tragus piercing komt sneller vuil, waardoor je deze vaker moet schoonmaken. Ook kan de tragus piercing onprettig aanvoelen als je een koptelefoon op hebt. De plooi boven de tragus is de 'daith' en het plaatsen van een piercing is in dat gebied meestal iets makkelijker en minder pijnlijk dan een tragus. Wellicht een leuk alternatief?

 4. Oorschelppiercing. Een oorschelp piercing zit tussen een helix en de oorlel, door de achterrand van je oor. Dit is een relatief nieuwe, veel gekozen plek voor een piercing. Dit wordt ook wel de inner conch of de outer conch piercing genoemd.

  Gemakkelijk en snel een conch piercing bestellen bij LMPiercingsVoordelen conch piercing: Net als de andere piercings, is de oorschelp relatief veilig om te piercen. Het heelt vrij makkelijk, en is niet zo lastig om schoon te houden. Vooral een staafje staat ook op deze plek erg mooi.

  Nadelen conch piercing: Dit is een statement piercing, die zeker op zal vallen. Deze piercing is lastig te verdoezelen.

 5. Kraakbeenpiercing. Je oor zit vol kraakbeen, bedenk je overwegingen dus nog eens. Al die kraakbeen plekken in je oor kunnen worden gepiercet. Laat dit wel door een desOverige kraakbeenpiercings snel en gemakkelijk bij LMPiercings.nlkundige piercer doen, en laat een kraakbeen piercing NOOIT schieten, maar altijd piercen. Je hebt bijvoorbeeld in je oor nog de snug piercing, of de rook piercing, maar vergeet niet de triple forward helix piercing. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Methode 3: Een gezichtspiercing nemen

 1. De neusvleugel piercing. Na de oorlel piercing, is de gezichtspiercing waarschijnlijk het meest dat voorkomt. We hebben het hier dan natuurlijk over de neusvleugelpiercing. Het is een zeer stijlvolle, en misschien nog belangrijker volledig geaccepteerde piercing. In je neusvleugelpiercing kan je zowel een ringetje als een stud (al dan niet gebogen) nemen.

  Neusvleugel piercings bij LMPiercings.nlVoordelen neusvleugelpiercing: Omdat de neusvleugel piercing zo geaccepteerd is, is dat een goede introductie in de wereld van de gezichtspiercings. Je kunt ze gemakkelijk verzorgen en het heelt snel.

  Nadelen neusvleugelpiercings: Je kunt de piercing niet verbergen. Hierdoor kun je tijdens het geneesproces de piercing niet uitdoen voor bv werk of school. Je kan ook snel achter je neusvleugel piercing blijven hangen, dit kan pijnlijk zijn.

 2. Septum piercing. Het neustussenschot is het middelste deel dat je twee neusgaten scheidt, net onder het kraakbeen. Deze plek (ook wel septum genoemd) is een toenemend populaire plek om te piercen.

  Septum piercing online bestellen bij LMPiercings.nlVoordelen septum piercing: De piercing in het neustussenschot is veelzijdig, en gemakkelijk te verbergen. Het ringetje kan gemakkelijk omhoog in de neusgat gestoken worden en daardoor nauwelijks zichtbaar.

  Nadelen septum piercings: Een piercing in het neustussenschot kan zeer stijlvol zijn met de juiste keuze aan sieraden. Maar je hebt ook lelijke en verkeerde keuze sieraden, waardoor de septum verkeerd kan zijn. Het doet soms wel een beetje pijn, dat is afhankelijk van hoe jouw tussenschot in gevormd.

 3. Overweeg een lippiercings. Normaal gesproken wordt een lip piercing net onder de rand van de onderlip geplaatst, in het midden of aan de linker- of rechterkant of soms allebei. Wanneer je de bovenlip piercet dat wordt de lippiercing een 'madonna' piercing genoemd aan de ene kant, en aan de andere kant heet het 'monroe'. Of je er nu een of meerdere neemt, de lippiercing is en blijft hot en hip voor vele.

  Lippiercings bestellen online bij LMPiercings.nlVoordelen lippiercing: Deze piercing is eindeloos qua combinaties en variaties. Dit betekend dat je met 1 piercing kan beginnen, en deze later altijd kan uitbreiden naar meer.

  Nadeel lip piercings: Elke lippiercing brengt tandheelkundig risico's met zich mee. Je kan je tanden erop kapot maken, maar ook gemakkelijk je tandvlees ermee beschadigen. De genezing is snel van deze lippiercings, maar belangrijk blijft dat je de piercing altijd door een deskundige piercer moet laten zetten.

 4. De wenkbrauwpiercing. Overweeg je een wenkbrauwpiercing, dan was dit vroeger een teken van moed en mannelijkheid. Tegenwoordig is deze betekenis niet meer van toepassing, en is de wenkbrauwpiercing voor iedereen weggelegd.

  Wenkbrauwpiercings veilig besteld bij LMPiercings.nlVoordelen wenkbrauwpiercing: Een wenkbrauwpiercing straalt kracht uit. Ook is deze piercing duidelijk aanwezig, en lastig te verbergen. Deze piercing is te dragen als gebogen staafje, maar ook als ringetje. De genezing en verzorging van de wenkbrauw piercing is snel, en is vrijwel pijnloos.

  Nadelen: De piercing is lastig te verbergen, wat daardoor ook wel als nadeel gezien kan worden. Of je moet er een pleister overheen plaatsen, maar dan is het nog duidelijk dat je er een piercing draagt. Tegenwoordig is een wenkbrauwpiercing iets minder populair.

 5. De tongpiercing? Wanneer je overweegt een tongpiercing te nemen, ga je al richting de gevorderde piercings. Dit zijn de piercings waar sommige naartoe werken. Meestal wordt er niet met een tongpiercing begonnen, maar de tongpiercing blijft wel een zeer populaire piercing.

  Tongpiercings veilig en snel besteld bij LMPiercings.nlVoordelen tongpiercing: De tongpiercing biedt voor sommige voordelen voor zowel het uiterlijk als voor de seks. Bijkomend voordeel is dat de tongpiercing gemakkelijk te verbergen is, en verkrijgbaar is in vele varianten. Ook geneest de tongpiercing zeer snel, en is de piercing kort pijnlijk.

  Nadeel tong piercing: De tongpiercing is een gevaarlijke piercing om te laten zetten. Dit omdat er allerlei bloedvaten door je tong lopen. Daarbij komt dat de piercing pijnlijker is, hoewel de pijn van korte duur is. De eerste paar dagen is je tong wel opgezwollen, wat als vervelend kan worden ervaren. Laat daardoor deze piercing altijd door een gecertificeerde piercer gezet worden. Als laatste nadeel van de tongpiercing is dat je gemakkelijk je tanden ermee kan beschadigen, vooral als je met de piercing gaat 'spelen'.
   

Methode 4: Piercen van andere lichaamsdelen.

 

 1. De navelpiercing. Een van de meest voorkomende en makkelijkst te verbergen piercings is toch de navelpiercing. Deze piercing wordt voornamelijk bij vrouwen gezet, maar ook bij mannen wordt de piercing gepiercet.

  Navelpiercings veilig en snel besteld bij LMPiercings.nlVoordelen navelpiercing: De navelpiercing is naast de oorlel piercing, de meest geaccepteerde piercing.

  Nadelen navelpiercing: Het laten zetten van een navelpiercing is vrij pijnlijk, en vergen veel nazorg om ze gezond te houden.

 2. De tepelpiercing. Deze piercing komt na zeggen uit de Romeinse tijd, dat de soldaten hun tepels lieten piercing en hiermee wilde uitstralen hoe dapper ze waren. Tegenwoordig zijn tepelpiercings meer als lichaamsversiering voor zowel mannen als vrouwen en worden ze vooral als sexy gezien. Je kan tepelpiercings in verschillende stijlen dragen, van simpele rechte barbell tot de sierlijke hangers, of ringetjes. Tepelpiercings komen zowel in 1 tepel als in 2 tepels voor.

  Tepelpiercings veilig en snel online besteld bij LMPiercings.nlVoordelen tepelpiercings: Veel mensen vinden het een extra stimulans in hun seksuele escapades. Daarbij zijn ze makkelijk te verbergen, en nog altijd erg hip. Heb je een ingetrokken tepel, dan kan een tepelpiercing je helpen om de tepel naar buiten te laten komen, dit is voor veel vrouwen belangrijk.

  Nadelen tepelpiercing: De tepels zijn extreem gevoelig, waardoor het laten piercen van deze piercing erg pijnlijk kan zijn. Ook kan het herstel een tijdje duren, en pijnlijk zijn om dezelfde reden. Ook kan het op lange termijn de melkproductie beinvloeden, en is het lastiger om borstvoeding te geven.

 3. Dermal piercings. Oppervlaktepiercings ook wel genoemd kan je nemen op je heupen, de rug, de nek of polsen. Eigenlijk is overal een dermal piercing mogelijk. Deze piercing is onder de fanatiekelingen erg populair omdat je er allerlei manieren mee kan variëren. Je kan ze verwerken in een tattoo, maar ook als losse piercing. Deze piercing is wel voor de ervaren piercers.

  Dermals veilig en snel online besteld bij LMPiercings.nlVoordelen dermal piercing: Het is een zeer opvallende piercing, die relatief makkelijk te verbergen is (al dan niet met een pleister).

  Nadelen dermal piercings: de piercing wordt deels onderhuids gezet (de anchor) waardoor de piercing niet gemakkelijk verwijderd kan worden. De dermal top kan je natuurlijk wel veranderen in stijlen. Ander nadeel is dat de piercing onderhuids gezet wordt, deze gemakkelijk door het lichaam afgestoten kan worden. Ook kan je gemakkelijk achter de piercing blijven hangen, waardoor je de huid kan uitscheuren.

 4. Intieme piercings. Voor gevorderde piercing liefhebbers hebben wij de intieme piercings, die de grootste kick en de meeste stimulatie geven. Waar deze piercing voor andere angstaanjagend zijn, geven de liefhebbers het juist die extra pittige stimulatie tijdens bijvoorbeeld seks. Hoewel de piercing voor extra spanning wordt genomen, vergroot het ook het risico op infecties, permanente zenuwschade, en gevoelloosheid in je edele delen. Laat je altijd voortijds adviseren door een deskundige piercer.

  Intieme mannen en vrouwen piercings bij LMPiercings.nlVrouwen: vrouwen nemen veelal een verticale clitoris piercing, hoewel de horizontale clitoris piercing ook veel voorkomt. Maar je hebt ook andere intieme piercings zoals de christina, fourchette en de inner of outer labia. Allemaal met hun eigen soort en stijl, maar niet bij iedereen mogelijk. De anatomie van de intieme plek moet wel voldoen, laat je dus goed informeren wat jij graag wil.

  Mannen: mannen laten meestal een piercing zetten onder het voorhuidsbandje (frenum ladder) of dwars door de eikel heen (prins albert). Maar ook voor mannen heb je andere soorten die gepiercet worden zoals de hafada, lorum, apadravya, ampallang, of dydoe. De piercer zou echter de anatomie per persoon moeten beoordelen, en bepaalde factoren in overweging nemen om te bepalen of een piercing geplaatst kan worden.
   

TIPS

 1. Luister goed naar de piercer, en verzorg je piercing zoals dit is verteld om infecties te voorkomen. Als je de piercings(wond) niet goed verzorgt kan het ernstig gaan ontsteken en kun je zelfs de piercing kwijt raken.

 2. Als je de piercing er te lang uit laat, kan het piercingsgat dichtgroeien. Vooral in de genezingsfase.

 3. Laat je altijd informeren door een piercingsdeskundige. Maak om deze reden dan ook geen gehaaste beslissing, hier ga je later namelijk spijt van krijgen.

 4. Ga nooit 'doe-het-zelven'. Behalve als je precies weet wat je doet, en je ervaring hebt. Een piercing gezet door een deskundige voorkomt meer pijn, en minder infectie gevaar.


  Gerelateerde berichten:

  https://lmpiercings.nl/12-dingen-die-je-alleen-begrijpt-als-je-piercings-draagt/
  https://lmpiercings.nl/intieme-piercings-vrouw/intieme-piercings-christina-piercing-en-clit-piercing/
  https://lmpiercings.nl/tepelpiercings/tepelpiercings-en-zwangerschap/
  https://lmpiercings.nl/piercings-op-de-werkvloer/
   

reacties op “Welke piercing past bij mijn gezicht?

Welke piercing past bij mijn gezicht?

Door M. Kappert op dinsdag 19 januari 2021 om 20:00

voor het eerst dat ik een neuspiercing ga zetten, ik wil dit al jaren

ik twijfel welke kant links of rechts. of kan beide kanten om te wisselen?
Welke piercing past bij mijn gezicht?

Door Sophie LMPiercings op woensdag 20 januari 2021 om 9:38

Beste M.,

Bedankt voor je bericht.
Wat leuk dat je een neuspiercing gaat laten zetten! :)
Welke kant je neemt is echt eventjes afhankelijk van wat je zelf het mooist vindt.
Je kan uiteraard ook aan beide kanten een gaatje laten zetten, dan kun je altijd afwisselen als je wil!
Let er wel op dat het dan wel van belang is dat je in het gaatje waar je geen piercing draagt, wel een retainer draagt zodat het gaatje niet dichtgroeit.
Heel veel plezier met het zetten en mochten we je kunnen helpen met vragen, mail dan gerust eventjes!

Met vriendelijke groet,
Sophie LMPiercings
Welke piercing past bij mijn gezicht?

Door bunny op maandag 22 maart 2021 om 12:59

Heb je toestemming van beide ouders nodig of kan het ook met alleen me moeder die het goed vind
Welke piercing past bij mijn gezicht?

Door Sophie LMPiercings op maandag 22 maart 2021 om 17:01

Beste Bunny,

Als je minderjarig bent moet er sowieso 1 van je ouders mee naar de afspraak.
Welke van de 2 ouders maakt niet uit :)

Met vriendelijke groet,
Sophie LMPiercings

Plaats een reactie

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze privacy policy en cookie pagina
SLUITEN