Afmetingen van de piercings, hoe meet ik die?

Nu een mooie duidelijke blog wat voor vele misschien onduidelijkheden zal doen wegnemen. De maten, en afmetingen van piercings, hoe moet ik die bekijken?
Daarom willen we daar voor eens en altijd een duidelijk beeld van laten zien, zodat jij met zekerheid de juiste maat piercing besteld. Zo voorkom je teleurstellingen…..
 

Draaddikte, lengte, diameter…. HELP!

Dit zijn een aantal benamingen die heel veel gebruikt worden bij de  piercings wereld. Toch zijn het juist deze benamingen die heel erg verschillen, en je kunnen teleurstellen zodra je besteling op de mat valt. Hieronder zijn alle benamingen te vinden die wij op de site hanteren, en met daarbij hun uitleg. Sommige sieraden zijn bij meerdere piercings plaatsen te gebruiken. Het belangrijkste is dat dus de "DRAAD"DIKTE, LENGTE en DIAMETER klopt.


 

De “draad”dikte

De “draad”dikte is een belangrijk deel van de piercing. Sommige piercings worden gezet met een dunnere naald (“draad”dikte dus) dan andere piercings.
 
De “draad”dikte is nodig om te bepalen hoe dik je (piercings) sieraad moet zijn, zodat deze mooi past. Deze staan vermeld bij vrijwel alle (piercings) sieraden. Soms kun je van een “draad”dikte  1,2 mm nog 1,6 mm gebruiken (denk bijvoorbeeld aan oorbel die “standaard” met 1,2 gepierct word, maar makkelijk een (piercings) sieraad van 1,6 mm in kan doen).
 
 





 
 

De lengte

De lengte van de sieraad is ook van belang of je sieraad past. Met de lengte bedoelen we de draagbare lengte. Hier  is het eventuele schroefdraad en of balletjes niet bij gerekend. De lengte is dus gemeten tussen de balletjes in.
De lengte is handig om te weten hoelang je sieraad moet zijn om deze mooi te kunnen dragen in je piercing.  Vooral voor het online kopen van je sieraad is het handig om te weten welke lengte je moet hebben.
 






 

De diameter

De diameter is vooral van belang bij een ringetje, Dit ringetje kan open zijn, of geheel gesloten zijn. We meten dan de diameter op het breedste gedeelte van het ronde sieraad.  
 
De diameter is handig om te weten, zodat het sieraad mooi om je piercing valt, en ook mooi geheeld vormt met je lichaamsdeel. Ook bij de twister sieraden word er gekeken naar de diameter. Koop online dus nooit meer de verkeerde grootte en voorkom teleurstellingen wanneer je de bestelling op de deurmat is gevallen .








 

Balletjes

De balletjes die verschillen ook altijd van grootte. Wij hanteren hier de gehel grootte en dus geen diameter of iets anders. De balletjes zijn groter en klein te verkrijgen. Ook los zijn ze bij ons te verkrijgen.
Wel zijn de balletjes ook weer te verkrijgen met verschillende schroefdraaddiktes. Let hier goed op dus!!
 






 

Hoe weet ik welke maat ik moet hebben?

Dit is het makkelijkste te bepalen door het sieraad dat je draagt te meten. Meet dan op dezelfde wijze als hierboven is aangetoond. Dan weet je zeker dat je goed zit met alle maten en lengtes. De diameter komt overeen met het gat in je huid. De lengte komt overeen met de lengte van je piercing. Deze kan bij sommige anders zijn, hoewel er door piercers vaak wel een standaard lengte gebruikt wordt. Meet andere bijkomende accessoires altijd op het breedste punt, zoals wij hierboven aangegeven hebben.  Let er wel op dat je bij het meten van je staafje niet het schroefdraad mee meet.
 
 
Hopelijk ben je er nu een stuk wijzer uit geworden, en kun je lekker gaan uitleven nu met mooie betaalbare sieraden. Want een mooie sieraad voor je piercing is toch wat iedereen wil.  
 
Team,

 
 

Plaats een reactie

Naam
Emailadres
Reactie